סוגיות במעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה

סוגיות במעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה

סוגיות במעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה

עולה שאלה כיצד עוסק פטור רשאי להתנהל במצב, שבו בשנת המס הנפיק קבלות בסכום כולל X ש"ח עד תחילת יוני 2024, אבל צופה כי יעבור עד סוף שנת המס את תקרת העסקאות של עוסק הפטור. האם ניתן במצב זה לפנות כבר עכשיו למשרד המע”מ שבו רשום העוסק ולבקש לשנות את סיווגו של התיק מ"עוסק פטור" ל- "עוסק מורשה" ועל ידי כך להתחיל לדרוש את מע”מ התשומות הנקוב בחשבוניות המס שיקבל לידיו בגין הוצאות ורכישות שעתיד לבצע בעסק?

תשובה: 

לא ניתן לשנות סיווג מעוסק פטור לעוסק מורשה לפני הגעה לתקרה וברוב המקרים לא מתקבל אישור לביצוע הפעולה מהפקיד בסניף מע”מ. עם זאת, ניתן לשכנע את הפקיד במע”מ ע”י הצגת הסכמי התקשרות מחייבים מול לקוחות העסק, לפיהם ניתן להבין ברמת וודאות גבוהה שהעסק עתיד לבצע עד סוף שנת המס עסקאות ולקבל תקבולים, שסכומם בנוסף לסכום התקבולים שכבר התקבלו בעסק, הנם מעבר לתקרה. בהערת אגב נציין, כי המינוח “עוסק פטור” הוא לעניין מע”מ בלבד ואין המינוח מרמז על פטור כלשהו ממס הכנסה על הכנסות העסק. רשימת התנאים המזכים לפטור לעניין מס הכנסה הנם על פי פקודה ותקנות מס הכנסה בלבד.

התנהלות עוסקים פטורים ועוסקות פטורות מול לקוחות פרטיים

עולה השאלה כיצד נכון להתנהל מול לקוחות פרטיים במצב שבו עוסקים פטורים נדרשים לשנות את סיווגם ל”עוסק מורשה”. במילים אחרות- מהי הדרך הנכונה להגיש הצעת מחיר ללקוחות פרטיים בעת המעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה?

תשובה

כידוע עוסקים מורשים נדרשים להוסיף 17% מע״מ לעלות השירות שניתן או הטובין שנמכר במהלך הפעילות העסקית. התנהלות נכונה מול לקוחות הוא עניין מאוד חשוב, כל שכן מדובר בנושא כספי ולכן יש להתייחס לכך ברגישות יתרה כי נקודת המוצא היא שהלקוחות אינם מודעים לדרישות החוק וצפויים להגיב לדרישת התשלום החדשה שכוללת כעת גם מע”מ בסבר פנים לא נעימות. במצבים בהם, שינוי סטטוס של העוסק מתרחש במהלך התקשרות קיימת מול לקוח. לאף אחד או אחת לא נעים להגיש ללקוח הצעת מחיר מתוקנת הכוללת תוספת 17% מע”מ. על מנת לפתור סוגיה זו, להלן הצעה לנוסח סטנדרטי, שניתן וראוי להוסיף כבר בשלב הצעת המחיר לצורך שקיפות מול הלקוחות.

לקוח/ה יקר/ה,

“הריני להסב את תשומת לבך לעובדה שתשפיע על הצעת המחיר במהלך ההתקשרות. בחודשים ינואר-מרץ, עלות השירות תהייה בסך 100 ₪. בחודש אפריל, יחול שינוי במעמד העוסק ברשות מע”מ ומחודש זה אני אסווג כעוסק מורשה ולכן מתוקף חוק מע”מ אני נדרש/ת להוסיף לעלות השירות/מוצר 17% מע”מ. בהתאם לאמור לעיל, החל מחודש אפריל עלות השירות/מוצר תהייה 100 ₪ בתוספת מע”מ”.

תודה על ההבנה והמשך התקשרות פורייה.
בכבוד רב,

שם העוסק/ת (שמכם).

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

תיירות יוצאת – היבטי מיסוי

תוכן עניינים:1 תיירות יוצאת – פתח דבר2 הסדר בענף התיירות בעקבות פשרה עם רשות המסים3 שירותי תיירות יוצאת המתבצעים בחו"ל4 כאשר שירותי התיירות כוללים שירותי

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן