עמדה חייבת בדיווח לרשות המסים

עמדה חייבת בדיווח לרשות המסים

עמדה חייבת בדיווח – הקדמה

עמדה חייבת בדיווח היא עמדה שננקטת ע"י נישום בדוח המס השנתי ומנוגדת לאחת העמדות שפרסמה רשות המסים ויתרון המס הנובע ממנה בדוח
עולה על 5 מיליון ש"ח באותה שנת מס או על 10 מיליון ש"ח במהלך 4 שנות מס לכל היותר. 
עמדות רשות המסים מפורסמות באתר רשות המסים, לאחר שנתנה ללשכת רואי החשבון ולשכת עורכי הדין הזדמנות סבירה לטעון את טענותיהם לגביהן טרם פרסומן.

על מי חל הדיווח

דיווח על עמדה חייבת בדיווח יחול רק על נישומים (יחיד או חברה), אשר הכנסתם בשנת המס, למעט הכנסה מרווח הון, עולה על 3 מיליון ₪,
או הכנסתם מרווח הון עולה על מיליון וחצי ₪ בשנת המס. יש להצהיר על עמדה חייבת בדיווח בטופס מס הכנסה שמספרו 1346 ולצרפו לדוח השנתי. 

נישום שלגביו לא מתקיימות ההוראות הנ"ל, לא נדרש להצהיר בדוח המס על עמדה אף אם נוגדת את עמדת רשות המסים. 

התפתחות בנושא עמדות חייבות בדיווח

ביום 31.12.2019 פרסמה רשות המסים רשימת עמדות חייבות בדיווח בתחומי מס הכנסה, מיסוי בינלאומי, מע"מ ומכס. 
בשנת 2019 פורסמו 22 עמדות חדשות בתחום מס הכנסה בלבד ולא פורסמו כלל עמדות חדשות בתחומי המע"מ והמכס.
יודגש כי עמדות אלו מתווספות לעמדות החייבות בדיווח שהתפרסמו בשנות המס 2016, 2017 ו- 2018,
וכי יש לדווח בדוחות לשנת המס 2019 על כלל העמדות שפורסמו בשנים 2016, 2017, 2018 ו- 2019.

סנקציות על אי דיווח עמדה חייבת בדיווח 

אי דיווח על עמדה חייבת בדיווח מהווה עברה פלילית לנישום.
בטרם הגשת דיווח שנתי (שכיר, עצמאי או חברה) לפקיד השומה, חשוב לעבור על כל רשימת העמדות שחייבות בדיווח שפרסמה רשות המסים ולוודא האם מתקיימת חובת הדיווח ולדווח עליה בדוח השנתי. אם לא דווחה העמדה בדוח המס השנתי, ניתן להגיש את הטופס (1346) בתוך 60 ימים ממועד הגשת הדוח ואם יעשה כן יראו את הטופס כאילו הוגש במועד הגשת הדוח.  נישום שלא דיווח במועד, יראו אותו כאילו לא הגיש את דוח המס. נציין, כי העמדות החייבות בדיווח משקפות את עמדת רשות המסים, לאור פרשנויות נוגדות הניתנות על ידי מומחי המס.  ההכרעה הסופית בין שתי הפרשנויות הנוגדות נתונה לבית המשפט, ככל שהעניין יגיע לפתחו.  אין חובה לציית לפרשנות רשות המסים כפי שהיא מובאת ברשימת העמדות, אך יש חובה לדווח על נקיטת הפרשנות הסותרת.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

קיזוז הפסד שוטף או מועבר מעסק

תוכן עניינים:1 קיזוז הפסדים מעסק – פתח דבר2 כללי קיזוז הפסד שוטף והפסד מועבר מעסק3 קיזוז הפסד שוטף מעסק או הפסד מועבר – תכנון מס4

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן