קרנות סל (ETF) עוקבות אחר מטבע הביטקוין

קרנות סל (ETF) עוקבות אחר מטבע הביטקוין
תעודות סל ביטקוין
קרנות סל ביטקוין

קרנות סל (ETF) עוקבות אחר ביטקוין (ביטקוין ספוט)

קרנות סל עוקבות ביטקוין – ביום 10.1.2024 אישרה רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) השקתן של 11 קרנות סל  Exchange Traded Fund – ETF העוקבות אחר מטבע הביטקוין (קישור להודעה). השקעה בקרנות כאמור תאפשר לבצע השקעה הצמודה לביטקוין ללא צורך להחזיק ארנק דיגיטלי. בשנים האחרונות דחתה הרשות בקשות דומות – בנימוק כי תעודות הסל יהוו פתח למניפולציות. 

קרן ספוט מחקה ביטקוין

קרן ספוט מחקה ביטקוין היא קרן שעוקבות אחר ביצועי המטבע הקריפטוגרפי המוביל בעולם, בניסיון להשיג תשואה דומה בשווקים. בניגוד להשקעה דרך קרנות סל המבוססות על חוזים עתידיים, בקרנות ספוט המשקיעים מחזיקים בביטקוין עצמו כנכס הבסיס. עם זאת, הם עושים זאת דרך מכשיר פיננסי הרבה יותר נגיש ומפוקח מבחינה רגולטורית, שלא הייתה קיימת עד כה למסחר בביטקוין בפני משקיעים. 

תכירו את הגופים שקיבלו אישור שיווק לקרנות

תכירו את הגופים הפיננסיים שקיבלו אישור שיווק לקרנות סל מה-SEC, בהם גם בלאקרוק, בית ההשקעות הגדול בעולם מבחינת היקף ניהול נכסים. להלן הסימולים של 11 הקרנות שאושרו למסחר ודמי הניהול של כל אחת מהן. 

  • בלאקרוק – IBIT, דמי ניהול 0.25% (0.12% לשנה הראשונה). 
  • ואלקירי – BRRR, דמי ניהול 0.39% (פטור לשלושה חודשים).
  • פידליטי – FBTC, דמי ניהול 0.25% (פטור עד יוני 2024). 
  • פרנקלין טמפלטון – EZBC, דמי ניהול 0.29%. 
  • גרייסקייל – GBTC, דמי ניהול 1.5%. 
  • האשדקס – DEFI, דמי ניהול 0.90%.
  • ואן אק – HODL, דמי ניהול 0.25%. 
  • ביטוויז – BITB, דמי ניהול 0.20% (פטור לשישה חודשים).
  • ארק 21Shares   – ARKB, דמי ניהול 0.21% (פטור לשישה חודשים).  
  • ויזדום טרי – BTCW, דמי ניהול 0.30% (פטור לשישה חודשים). 
  • אינווסקו-גלקסי – BTCO, דמי ניהול 0.39% (פטור לשישה חודשים). 

עובדות שחשוב להכיר בטרם ההשקעה

תשומת לבכם שתוצאות המס הגלומות בהשקעה באותן קרנות אינן זהות לאלו שגלומות ברכישה ישירה בביטקוין והשקעה בקרנות האמורות אוצרת בחובה יתרונות מס שונים. כמו כן חשוב לזכור, שהשקתן של הקרנות בא למלא צורך של משקיעים והזדמנות פז להשאת רוויחים מגבייתם של דמי הניהול מהמשקיעים, אך אינו מעיד כהוא זה על תחזיתן של הקרנות לעליית ערכו של הנכס או מידת האמון שלהן בנכס. עם זאת הפיכתו של המוצר נגיש לכלל הציבור יכול להוות טריגר משמעותי לעליית ביקושו וערכו של מטבע הביטקוין (אין להסתמך על הערכה זו). 

קרנות סל בידי תושבים חוזרים ותיקים

קרן סל עוקבת ביטקוין המונפקת ע"י בתי השקעות אמריקאים, נחשבת לנכס מחוץ לישראל. לדבר זה השלכה גדולה כאשר מדובר ב"יחידים מוטבים". תושב חוזר ותיק או עולה חדש: יהא פטור ממס רווחי הון בישראל ומדיווח בגין ניירות ערך אלו, במשך 10 שנים ממועד חזרתו או עלייתו לישראל בהתאמה ובאופן לינארי לאחר מכן. פטור זה חל באופן וודאי גם אילו נייר הערך נרכש לאחר מועד החזרה או העלייה לישראל, בניגוד למטבע וירטואלי שנרכש לאחר מועד זה, לגביו ודאי ישנה אפשרות לטענה כי אינו נחשב לנכס מחוץ לישראל.

 

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

תגמול הוני RSUs/RSU

מיסוי תגמול הוני לעובדים מסוג RSUs/RSU – היבטי המס על מניות RSU מיסוי תגמול הוני לעובדים מסוג  RSUs/ RSU  – מאת רואה חשבון אמנון בן

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן