"מבצע" משיכת רווחים כלואים

"מבצע" משיכת רווחים כלואים

רווחים כלואים

רווחים כלואים- מאת רואה חשבון אלעד לשם.
המושג "רווחים כלואים" מתייחס לחברות בעלות פעילות עסקית בישראל שנכנסו לתחולת חוק עידוד השקעות הון. לפי נוסח החוק הישן, חברה שזכאית להטבות מכוח החוק, יכלה לדחות את תשלום המס ליום חלוקת הדיבידנד. הוראה זו גרמה לכך שאותן חברות בחרו להותיר רווחיהן בחברה ונמנעו מחלוקת דיבידנד לבעלי המניות מתוך כוונה לדחות את תשלום המס למועד בלתי ידוע, וכך יצרו בקופת החברה (במקום בקופת האוצר) יתרת רווחים כלואים ששמשה את החברות להשקעות ופיתוח עסקי. חלקן אף השקיעו את רווחיהן בחברות בנות שהוקמו מחוץ לגבולות ישראל. על מנת להביא לכך שחברות יתנהלו משיקולים עסקיים ולא משיקולי מס ולהגשים את מטרת החקיקה המקורית, הוחלט לקבוע כהוראת שעה, מנגנון שיתמרץ את החברות להפשיר את הרווחים. תיקון 68 לחוק לעידוד השקעות הון ביטל את המתווה וקבע כי חברות שקיבלו פטור ממס בהתאם לחוק הישן לעידוד השקעות הון, יחלו לשלם מס בגין אותם רווחים.

גירעון בקופת האוצר

כדי להתגבר על הגירעון התקציבי, נערכת הממשלה להפעלת כלים לצמצום הגירעון. אחד האתגרים המשמעותיים של הממשלה בשנת 2020 יהיה תכנון הצעדים לכיסוי הגרעון בקופה הציבורית מבלי לפגוע בעולם העסקי – כלכלי המתפתח. לפי פרסומים, רשות המסים שוקלת לנקוט מספר החלטות לצורך הגדלת ההכנסות מגביית מסים ובין היתר גם "מבצע" חדש לתשלום מס מופחת על "רווחים כלואים".

"מבצע" משיכת רווחים כלואים במס מוטב

נראה כי ישנה כוונה להחזיר את ה"המבצע" (שיעור מס מוטב על משיכת דיבידנד) שהיה קיים בשנים 2012 ו-2017, שוב בשנת 2020, כדי לתמרץ את בעלי המניות של כלל החברות במשק הישראלי למשוך את "הרווחים הכלואים" ולשלם את המס בגין משיכתם ובכך תגדיל רשות המסים את קופת המדינה מגביית המס, ותגרום להזרמת כספים לפעילות הכלכלית של המשק.  במסגרת המבצע שנערך בשנים קודמות הצליחה המדינה לגבות מס בגובה מיליארדי שקלים. ההנחה היא שהוראת שעה בעניין זה תגדיל את ההכנסות במיליארדי שקלים ותסייע לצמצום הגירעון. ברשות המסים נוטים שלא לקבל את ההמלצות, שעלולות להתפרש כהעדפת בעלי ההון. 

אודותינו 

התנהלות נכונה והיערכות מראש עשויות למנוע תאונת מס בישראל ועל כן תכנון מס כדבעי, יבטיח חשיפה נמוכה למיסוי. במשרדינו תקבלו שירותים לבדיקת היתכנות וכדאיות בפתיחת חברה, ייעוץ מעשי לניהול נכון של חברה והתייחסות לסוגיות בתחום המיסוי על כל גווניו.  המשרד מנוסה בתחום חוק עידוד השקעות ומלווה פעילויות עסקיות של חברות הזנק וחותר להתייעלות עסקית של לקוחותיו כבר בשנה השוטפת ולא בדיעבד. המשרד מחויב לסטנדרטים הגבוהים ביותר של שירות, ידע מקצועי, כתיבה, ואינטגרציה בין תחומי המס השונים, לרבות הכרות עם התקינה החשבונאית ומפרסם מידי תקופה עשרות מאמרים במגוון תחומים לרווחת הלקוחות וגולשים מזדמנים.

 

 

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ מס ו/או ייעוץ השקעות  ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג במאמר הנו מידע כללי בלבד ואינו מהווה חוות דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

המחבר ו/או משרד רואה החשבון אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים. רק הוראות החוק, הפסיקה או הוראות המוסד המטפל, מחייבות וקובעות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. בכל מקרה בו נכתב לשון זכר הכוונה גם ללשון נקבה, וכן להפך, אלא אם נאמר במפורש אחרת.

 

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן