השקעות באיחוד האמירויות- היבטי מיסוי

השקעות באיחוד האמירויות- היבטי מיסוי

השקעות באיחוד האמירויות – היבטי מיסוי

השקעות באיחוד האמירויות- מאת רואה חשבון אמנון בן שושן.

איחוד האמירויות הערביות היא מדינת מדבר מוסלמית הנמצאת בחצי האי ערב המורכבת משבע אמירויות עם שלטון אוטונומי וממשלות מקומיות: אבו דאבי, דובאי, עג'מאן, פוג'יירה, ראס אל ח'ימה, שארג'ה  ואום אל קיוין. עיר הבירה היא אבו-דאבי.  דובאי היא האמירות השנייה בגודלה באיחוד, אחרי אבו דאבי, ובעלת האוכלוסייה הגדולה ביותר והמפותחת ביותר באיחוד כולו. דובאי היא יעד אטרקטיבי להשקעות באיחוד האמירויות, שהוכרזה כאזור סחר חופשי ומשטר המס בה אטרקטיבי.

בראש כל אמירות עומד שייח המכריע בעניין חברה וכלכלה ובראש האיחוד עומד נשיא בעל סמכויות פוליטיות רחבות. השפה הרשמית של המדינה היא ערבית, אך האנגלית היא השפה הנפוצה בקרב העסקים. רוב כלכלת המדינה מושתתת על נפט וגז טבעי. מדובר באחת המדינות העשירות בעולם בעיקר בעקבות מחצבי הנפט והגז הטבעי שנמצאים בשטחה. 88% מתושבי המדינה אינם מקומיים והמדינה מתבססת על כוח עבודה זר. איחוד האמירויות היא גם אחת המדינות הליברליות במפרץ הפרסי, והיא מקיימת יחסי מסחר רבים בינלאומיים. ישראל ואיחוד האמירויות הערביות הודיעו על נורמליזציה ביחסים ביניהן, מהלך המוביל להזדמנויות מסחריות ומיסוייות. בכדי למשוך משקיעים זרים ולאפשר קיום עסקים בינלאומיים, הממשל באמירויות חתם על רשת רחבה של אמנות מס ואימץ את תכנית ה-BEPS (מאבק בתכנוני מס שיזם ארגון ה-OECD ומדינות ה-G20), בנוסף ליישום תקן ה-CRS (חילופי מידע אוטומטיים).

שיטת המיסוי באיחוד האמירויות

באיחוד האמירויות אין מס חברות לרבות מס על דיבידנדים. יחד עם זאת, בחלק מהאמירויות הוא קיים דרך צווים מקומיים. באמירויות כמו אבו דאבי, דובאי ושארג'ה קיימת חקיקת מס פנים מדינתית המכתיבה משטר מס מדינתי, כשבפועל מס חברות חל בעיקר על חברות נפט וגז ובנקים זרים שמפעילים שם סניפים ויכול להגיע עד לשיעור של כ- 55%. ברוב אזורי הסחר החופשי התושבים נהנים מפטור מלא ממס והממשלה הפדרלית אינה ממסה על הכנסות או רווחים של חברות ויחידים. בנוסף, משטר המס הנו על בסיס טריטוריאלי, וחל רק על פעילות עסקית משטחי האמירויות, כך שאם לחברה יש הכנסה המופקת מחוץ לאיחוד האמירויות, היא תהיה פטורה ממס גם כן.

נקודות לתכנוני מס חברות ומשקיעים ישראליים

כחלק מאימוץ תכנית ה-BEPS ,איחוד האמירויות חוקקה חוק המחייב Substance Economic בכדי ליהנות מהטבות המס המקומיות. בין השינויים במסגרת הרגולציה ניתן למנות צעדים הנוגעים לתפקידה של רשות המסים הפדרלית של איחוד האמירויות באכיפת עמידה בתנאים החלים על בעלי הרישיונות באיחוד האמירויות.  לאור זאת, המחזיקים ברישיונות יצטרכו להעריך מחדש את עמידתם בכללי הרגולציה הנוכחית וליישר עמם קו כדי שיוכלו להמשיך לפעול בגבולותיה. יש לקחת בחשבון שאמנם אין מסי חברות, אך עדיין יש רגולציה רבה.
כמו כן, יש לבחון את השלכות המס בישראל בעת התרחבות לאמירויות או השקעה במדינה זו. אין כרגע חקיקה בנושא מחירי העברה, אך צפויות התפתחויות בנושא.

אמנת מס בין האיחוד לישראל

איחוד האמירויות חתומה על 94 הסכמים עם מדינות אחרות למניעת כפל מס ומסתמן שהסכם הנורמליזציה עם האמירויות ייצר תקדים ומדינת ישראל תחתום גם בקרוב על אמנת מס עם איחוד האמירויות. כבר עתה מוחלפות טיוטות של נוסח האמנה בין המדינות, מתוך מטרה משותפת שהאמנה תחתם בהקדם האפשרי במסגרת הסכם הנורמליזציה. במצב שבו חברות נפט וגז ובנקים ישראליים יקיימו פעילות עסקית באיחוד האמירויות, נציין שפקודת מס הכנסה מאפשרת, גם ללא קיום אמנה מס, זיכוי מיסוי חוץ בגין מס מדינתי שמשולם מחוץ לישראל בין אם הפקת ההכנסה נעשית במישרין באמצעות מוסד קבע באמירות או בעקיפין באמצעות חברה בת מקומית.

שיעור המע"מ באמירויות

שיעור המע"מ באיחוד האמירויות הוא 5%. עם זאת, קיים שעור מע"מ 0% בגין ענפי פעילות של יצוא סחורות ושירותים מחוץ מדינות המפרץ, תחבורה בינלאומית, מתכות יקרות בדרגת השקעה, נכסי מגורים חדשים שנבנו לאחרונה ושירותי חינוך ובריאות.

השקעות באיחוד האמירויות – מיסוי מקרקעין 

אין באמירויות מס רווח הון על מכירת מקרקעין ומס רכישה, אולם בהעברת נכסים חלה אגרת רישום שמשתנה בין האמירויות (בד"כ בין 1-4%), כאשר בדובאי האגרה בשיעור 4% וחלה מחצית על המוכר ומחצית על הקונה. בנוסף, מס שכירות ברוב האמירויות, כולל בדובאי, עומד על 5% מההכנסה ביחס לנכס פרטי (מס שכירות בדובאי בשיעור 10% מוטל על נכס מסחרי). בשארג'ה מס השכירות בשיעור 2% מההכנסה. באבו דאבי אין מס שכירות אלא תשלום רישיון השכרה.

אודות משרדינו

למשרדנו ידע ו-17 שנות ניסיון בייצוג ישראלים ותושבי חוץ מול רשויות המס בתחום מיסוי נדל"ן בישראל ובחו"ל (בין היתר במדינות פורטוגל, יוון, קפריסין, הולנד, אמירויות וארה"ב) המשרד מספק ייעוץ בתחום מיסוי בינלאומי למשקיעים יחידים ולחברות ע"מ, כתיבת חוות דעת בנושא תושבות והגשת בקשות רולינג בסוגיות מורכבות טרם ביצוע העסקה. הכותב רו"ח בעל ידע רב בתחום ומרצה בגופים פיננסים ובמוסדות אקדמיים בתחום מיסוי מקרקעין בחו"ל.

 

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן