דיווח הכנסות מחוץ לישראל – נספח ד' לדוח מס הכנסה השנתי

דיווח הכנסות מחוץ לישראל – נספח ד' לדוח מס הכנסה השנתי

דיווח הכנסות מחוץ לישראל נספח ד' לדוח השנתי

דיווח הכנסות מחוץ לישראל – נספח ד' לדוח השנתי – מאת רואה חשבון אמנון בן שושן.
דיווח הכנסות מחוץ לארץ יעשה בשדות המתאימים בטופס הדוח השנתי, בטופס 1301. בנספח ד', טופס 1324 (קישור לטופס) על יד כל סעיף בו, מפורטים השדות התואמים בדוח השנתי.
בנספח תפורט ההכנסה על פי קבוצות, בשיטת סלים. כמו כן יפורט המס ששולם בחו"ל ("זיכוי חו"ל"), לפי אישור שנתי שהתקבל מרשות המס במדינה הזרה.

מהו מס זר ומתי ניתן לקבל בגינו זיכוי?

מס זר הוא מס ששולם במדינה הזרה בגין הכנסות עבודה שהופקו במדינה הזרה או בגין הכנסה או רווח שנצמחו בגין השקעות נדל"ן במדינה הזרה. זיכוי המס ששולם בחו"ל יינתן בישראל כנגד המס שחייב תושב ישראל בארץ על הכנסה חייבת בחו"ל, ששולם מחוץ לישראל (להלן זיכוי מס זר), לפי סלי ההכנסה השונים, ובתנאי שהכנסה זו אינה הכנסה הפטורה ממס בישראל. הזיכוי יינתן בגין מס שהוא תשלום חובה סופי, ששולם מחוץ לישראל לא יאוחר מ-  24 חודשים מתום שנת המס שבה נדרש הזיכוי, אם היה המבקש תושב ישראל בשנה בגינה נדרש הזיכוי. קנסות וריבית אינם נחשבים כמס לעניין הזיכוי בגין מסי חוץ.

כיצד מחושבת תקרת זיכוי המס?

זיכוי מהמס הזר יינתן בהתאם לחישוב תקרה לזיכוי, אשר ייעשה באופן הבא: תקרת הזיכוי על הכנסות בשיעורי מס רגילים: תתקבל מהכפלת יחס ההכנסה בסכום מס ההכנסה החל בישראל על כלל ההכנסה בשיעורי המס הרגילים לאחר הזיכויים האישיים ולפני זיכוי בגין מס זר.  יחס הכנסה: הוא היחס המתקבל מחלוקת סכום הכנסות חוץ בשיעורי מס רגילים מסל מסוים בכלל ההכנסות בשיעורי מס רגילים. תקרת הזיכוי על הכנסות בשיעורי מס מיוחדים היא סכום המס החל בישראל בשל ההכנסות המיוחדות מאותו מקור. לא ניתן לקזז עודף זיכוי בין שני סלים. עודף זיכוי יועבר לשנים הבאות עד לחמש השנים הבאות בזו אחר זו, כשהוא מתואם לפי שיעור עליית המדד.

דיווח הכנסות מחוץ לישראל – דוגמה לחישוב תקרת זיכוי מס ועודף זיכוי

תושב ישראל הפיק הכנסה ממשכורת בארץ בסך 100,000 ₪. בעת שהותו בחו"ל בשנת המס עבד כשכיר והשתכר כ- 50,000 ₪, שעליהם שילם מס בחו"ל בסך 20,000 ₪. (הסכומים תורגמו לשקלים חדשים על-פי שער החליפין). המס שחל בישראל (בניכוי זיכויים אישיים) על כלל ההכנסות (150,000 ₪) הוא 14,511 ש"ח. 

"יחס ההכנסה" כפי שהוגדר בחוק – 50,000/150,000 = 1/3.
"תקרת הזיכוי" –  1/3* 14,511= 4,837 ש"ח.
המס ששולם בחו"ל 20,000 הזיכוי שיתקבל 4,837 עודף זיכוי 15,163 ש"ח. עודף הזיכוי יועבר לשנה הבאה לקיזוז מהמס על הכנסה מאותו מקור בחו"ל. 

 

 

זקוקים לליווי מקצועי בתחום המיסוי והדיווח?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
תמונה של כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן

רו"ח אמנון בן שושן הוא מייסד משרד אמנון בן שושן ושות', ומוביל את תחום המיסוי הישראלי והבינלאומי במשרד. משרדו נכלל בשנת 2025 בדירוגי Dun’s 100 ו-BDI Code של משרדי רואי חשבון בתחום המיסוי הישראלי והבינלאומי.

אמנון מלווה יחידים, משפחות, יזמים, בעלי מניות וחברות בסוגיות מס הנובעות מפעילות, הכנסות, נכסים או החזקות ביותר ממדינה אחת. תחומי עיסוקו כוללים תושבות מס, רילוקיישן, ניתוק תושבות, תושבים חוזרים, אמנות מס, פעילות עסקית בינלאומית, מיסוי תגמול הוני, חוות דעת מקצועיות וייצוג מול רשות המסים.

ניסיונו כולל דיוני שומה, בקשות להחלטות מיסוי והסדרת חובות דיווח בישראל. אמנון פרסם מאות מאמרים מקצועיים בתחום המיסוי הישראלי והבינלאומי, חיבר את הספר "מיסוי בינלאומי - היבטי מיסוי בעסקאות בינלאומיות", ומרצה במסגרות אקדמיות, בכנסים מקצועיים ובפני הנהלות וצוותים מקצועיים בחברות.

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ
השירות
המדורג ביותר 2026
Google star 1Google star 2Google star 3Google star 4Google star 5
5.0
מאומת על ידי Trustindex
Trustindex מאמת שלחברה יש ציון ביקורת מעל 4.5, בהתבסס על ביקורות שנאספו ב-Google במהלך 12 החודשים האחרונים, מה שמכשיר אותה לקבל את התעודה המדורגת ביותר.

דירוג 5.0 מתוך 5 על בסיס 129 ביקורות ב- Google