פרודים לעניין פקודת מס הכנסה – הגדרה והיבטי מיסוי

פרודים לעניין פקודת מס הכנסה – הגדרה והיבטי מיסוי

בני זוג פרודים או אשר אינם חיים יחד 

פרודים לעניין פקודת מס הכנסה – מאת רואה חשבון אמנון בן שושן.
בני זוג נשואים אשר אינם חיים יחד ואינם מנהלים משק בית משותף, אינם נחשבים כ"בני זוג" לעניין הגשת הדוח ולכן כל אחד מבני הזוג נדרש להגיש דוח (אם מחויב לכך). לקבלת מידע בדבר חובת הגשת דוח מס, בקישור הבא
לפיכך, אם את/ה פרוד/ה, נדרש לציין זאת בדוח בסעיף המתייחס למצב המשפחתי בשנת המס. פרוד אינו צריך לכלול את פרטי מי שהוא נשוי לו והכנסותיו בדוח שהוא מגיש. יובהר כי, התייחסות למצב משפחתי פרוד יתאפשר רק בהתאם למרשם רשות המסים.

הגדרת פרודים לעניין פקודת מס הכנסה

כדי שבני זוג ייחשבו "פרודים" לעניין פקודת מס הכנסה, נדרש לעמוד ב- 2 קריטריונים.

  1. לנהל משק בית נפרד (בתים נפרדים).
  2. לפחות אחד מבני הזוג מעוניין להתגרש. 
  3. במידה ובני הזוג אינם עומדים באחד מ- 2 הקריטריונים, לא ניתן להגדירם פרודים לעניין מס הכנסה. 

אופן הגשת הבקשה

נדרש להגיש בקשה להיחשב פרודים באמצעות טופס 4440 (קישור לטופס) חתום בפני עו"ד באופן מלא ותקין על ידי 2 בני הזוג (הטופס מוגש באופן חד פעמי ואין צורך להגישו כל שנה). במידה ובני הזוג אינם בקשר ניתן להגיש את המסמכים חתומים בחתימת אחד מבני הזוג ופקיד השומה ישלח את הטופס החתום לחתימת בן הזוג השני. יש להמציא ולצרף לטופס הבקשה פרוטוקול בית משפט המעיד על תאריך הפירוד. במידה ואין ברשות הנישומים פרוטוקול בית משפט, יש להמציא מסמך אחר המעיד כי בני הזוג בתהליך גירושין ומנהלים משק בית נפרד כגון: מסמך מבית משפט המאשש כי בני הזוג בתהליך גירושין,  הסכמי שכר דירה נפרדים, מסמכך מעובדת סוציאלית מטעם העירייה המעיד על משמורת, בקשה לבית הדין הרבני או כל בית דין המוכר על ידי המדינה בהתאם לדתם של הנישומים. 

לא ניתן להגדיר בני זוג "פרודים" בשנות מס בגינן יצאו שומות מס הכנסה ולכן על בני הזוג להודיע על היותם פרודים בסמוך לתאריך הפרוד בהקדם האפשרי ובזמן סביר. אישור על סיווג בני זוג  "כפרודים" יתקבל רק לאחר שכנוע פקיד השומה מעל לכל ספק כי בני הזוג עמדו בכל הקריטריונים.

אודות משרדינו

רצוי לבדוק ולהתעדכן מידי שנה בדבר החובה להגשת דו"ח למס הכנסה כדי להימנע מבעוד מועד מפנייה של רשות המסים והודעה על אי הגשת דוח מס.
אי הגשת דוח מס כנדרש הנו עבירה פלילית המלווה בקנסות. אם מתעורר בכם הספק באשר לחובתכם, רצוי לפנות והתייעץ עם רואה חשבון.
פנייה לאיש מקצוע תייצר וודאות אצל הנישום בדבר חובת הגשת דוח מס ותימנע טעויות בתהליך הזנת הדו"ח. 

למשרדנו ידע ו-17 שנות ניסיון בתחום מיסוי ישראלי ובינלאומי. לקוחות המשרד משתייכים לענפי פעילות מגוונים, ביניהם: שוק ההון, הייטק, מסחר ופיננסיים. המשרד מספק ייעוץ מס ליחידים וחברות, כתיבת חוות דעת והגשת בקשות רולינג בסוגיות מורכבות. הכותב רו"ח בעל ידע רב במיסוי ומרצה בגופים פיננסים ובמוסדות אקדמיים. 

 

 

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

קיזוז הפסד שוטף או מועבר מעסק

תוכן עניינים:1 קיזוז הפסדים מעסק – פתח דבר2 כללי קיזוז הפסד שוטף והפסד מועבר מעסק3 קיזוז הפסד שוטף מעסק או הפסד מועבר – תכנון מס4

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן