זכויות תושבים חוזרים במכס

זכויות תושבים חוזרים במכס

זכויות תושבים חוזרים במכס – פתח דברים

זכויות תושבים חוזרים במכס מאת רואה חשבון אמנון בן שושן.
מכס הוא מס המוטל על יבוא או יצוא של סחורות.
תושבים חוזרים לעניין מכס הם תושבי ישראל, ששהו בחוץ לארץ שנתיים או יותר וחוזרים סופית לישראל או עולים בפעם שנייה, כהגדרתם
בתקנות משרד הפנים או נכנסים אחרים שרשות המסים בישראל קבעה לגביהם, כי המעמד שלהם לגבי המכס הוא כמעמד תושבים חוזרים.
לקבלת מידע על הטבות מס לתושבים חוזרים לחץ כאן

ייבוא חפצי בית בפטור ממכס

תושבים חוזרים מעל גיל 16, אשר שהו מעל שנתיים בחו"ל, זכאים לפטור ממכס. הטבה זו חלה בדרך כלל במשך תשעה חודשים מיום החזרה ארצה.
ההטבה ניתנת על שני משלוחים בלבד, המכילים חפצי בית, כהגדרתם על ידי המכס וניתן לקבל פטור ממכס רק אם התושב החוזר לא השתמש בזכות הזו בעבר,
או אם השתמש בזכות הזו בעבר אבל התגורר בישראל עם החפצים שעליהם קיבל פטור, לפחות 6 שנים.

"משלוח" – מכולה או ארגז קרטון. משלוח של ארגז קרטון יחיד בפטור ממכס, ייחשב כניצול של הזכות למשלוח אחד מבין השניים המותרים.
"חפצי בית" – הם חפצים שניתן למצוא באופן רגיל בדירות מגורים, ובכללם ציוד ספורט ביתי, ריהוט גינה, ציוד קמפינג, ציוד משרדי-ביתי כמו מדפסת, פקס סורק וכדו'.
לא ניתן לייבא בפטור ממכס מכשירים וכלים שהם תעשייתיים באופיים או שאינם נמצאים בדירת מגורים או בחצר.

ישנם פריטים רבים אשר יבואם מותנה בעמידה בקריטריונים הנקבעים מעת לעת על ידי הרשות המוסמכת, לדוגמה : גריל גז שיבואו מותנה באישור מכון התקנים, וטלפון נייד, שיבואו מותנה באישור משרד התקשורת, קורקינט ממונע, שיבואו מותנה באישור משרד התחבורה, ועוד. 

על מנת לשחרר את המטען מבלי לשלם מכס, יש להציג בפני המכס בישראל תעודת תושב חוזר והוכחה על ניהול משק בית בישראל (חוזה שכר דירה מבויל או חוזה רכישת דירה).
אולם, אדם יכול להיחשב תושב חוזר מבחינת רשויות המכס, גם אם לא הוכר ככזה על ידי המשרד לקליטת עלייה. לכן, גם מי שלא קיבל הכרה כתושב חוזר ותעודה מהמשרד לקליטה, רשאי לפנות למכס, למלא שאלון תושבות ולבקש הכרה כתושב חוזר לצורכי פטור ממכס.

ייבוא רכב מחו"ל זכויות תושבים חוזרים במכס

תושב חוזר רשאי לייבא רכב לישראל ביבוא אישי –על פי הנהלים החלים על כל תושב ישראל, וללא הטבות.
עד ספטמבר 2012 תושב חוזר היה זכאי לפטור חלקי בתשלום מכס על ייבוא רכב. ממועד זה רק עולה חדש המייבא רכב לישראל על שמו או רוכש אותו בארץ ממחסן רישוי של יבואני הרכב, פטור מתשלום מס-קניה, אך חייב בתשלום מכס בשיעור 50% + מע”מ. ההטבה היחידה של תושבים חוזרים בנושא ייבוא רכב היא שישנה זכאות לייבא רכב בתנאי שטרם חלפו 48 חודשים ממועד ייצור הרכב, לעומת כלל תושבי ישראל שיכולים לייבא רכב רק בתנאי שטרם חלפו 24 חודשים ממועד ייצורו ובכפוף לשאר התנאים. המטרה היא למנוע כניסת רכבים ישנים לישראל. 

הכנסת כספים לישראל ומחוץ לישראל

לפי תיקון חוק איסור הלבנת הון, כל אדם הנכנס למדינת ישראל או היוצא ממנה חייב לדווח על הכספים שברשותו בעת הכניסה לישראל או היציאה ממנה, אם שווי הכספים הוא לפחות 50,000 ש"ח. (עד התיקון, ניתן היה להיכנס לישראל או לצאת ממנה ללא צורך בדיווח עד לסכום של 100,000 ש"ח). מדובר בחובת דיווח מוחלטת שנאכפת באמצעות קנס מנהלי עד לגובה 100% מהסכום שנתפס ולא דווח. את הטופס ניתן לקבל בכל אחד מבתי המכס, וביחידות המכס שבמעברי הגבול.
כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

תיירות יוצאת – היבטי מיסוי

תוכן עניינים:1 תיירות יוצאת – פתח דבר2 הסדר בענף התיירות בעקבות פשרה עם רשות המסים3 שירותי תיירות יוצאת המתבצעים בחו"ל4 כאשר שירותי התיירות כוללים שירותי

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן