לתשומת לב הציבור, תיאומי מס אוטומטיים

לתשומת לב הציבור, תיאומי מס אוטומטיים

תיאומי מס – מי נדרש לערוך תיאום מס

עובדים המועסקים ביותר ממקום עבודה אחד, נדרשים למסור למעסיק המשני בתחילת כל שנת מס אישור על ביצוע תיאום מס.
מעסיק משני, שיקבל לידיו טופס 101 שבו הצהיר העובד על הכנסה נוספת כשכיר מלבד זו המשולמת על ידו, ללא אישור על תיאום מס, מחויב ע"פ חוק לנכות משכרו של העובד מס בשיעור מרבי בגובה 47%.  גם עצמאים בעלי מקור הכנסה מעבודה משני מעסיקים ויותר, בנוסף להכנסתם מפעילות עסקית, נדרשים לערוך תאומי מס. עצמאים בעלי מקור הכנסה כשכירים תחת מעסיק אחד פטורים מביצוע ההליך. מומלץ לכל העובדים, שעורכים תאומי מס הכנסה, לערוך גם תיאומי מס מול המוסד לביטוח לאומי כדי להימנע מגביית דמי ביטוח לאומי ביתר.

ההבדל בין תיאום מס והחזר מס

תאום מס נדרש לערוך כל שכיר שעובד בשני מקומות עבודה ויותר בתחילת כל שנת מס. ניתן לערוך את תיאומי המס בכל עת במהלך שנת המס וכל עוד לא הסתיימה שנת המס. לאחר תום שנת המס אין אפשרות לבצע תיאומי מס, אך אם שיעור המס שנוכה משכרו של העובד היה גבוה מהסכום שבו היה חייב על-פי החוק, ניתן להגיש בקשה להחזר מס הכנסה עד 6 שנים מתום שנת המס. מידע נוסף בנושא החזר מס ניתן לקרוא במאמר באמצעות כניסה לקישור לעיל.

פעולות רשות המסים לשיפור השירות בנושא תיאומי המס

רשות המסים שלחה לכ-330,000 שכירים הארכות תוקף לאישורי תיאומי המס לשנת 2021 ובכך חסכה מהם את הצורך לערוך בעצמם תיאום מס חדש. האישורים האוטומטיים נשלחים לעומדים בקריטריונים, שהמרכזי שבהם הוא שלא חלו שינויים בגובה הכנסותיהם בשנים האחרונות. סדרת המהלכים של הארכות התוקף מבוצעים בכל שנה, אולם השנה בשל הגבלות הקורונה, יש להם חשיבות יתרה לציבור. 

במקרים בהם הארכת התוקף לשנת 2021 אינה משקפת את ההכנסות או המצב האישי בשל שינויים שחלו בשנה החולפת לדוגמה: התרחבות המשפחה, שינוי מעסיק וכדומה, ניתן יהיה לערוך תיאום מס עדכני באמצעות היישום באינטרנט או באמצעות מערכת פנייה אינטרנטית למשרדים או באמצעות הגעה פיזית למשרדי הרשות.

ביום ראשון, ה-3.1.2021 תיפתח האפשרות לפנות באמצעות מערכת הפניות למשרדים לבקשת תיאום מס. בחלוף יומיים, החל מ-5.1.2021, ניתן יהיה לערוך תיאומי מס באופן עצמאי באמצעות היישום. מדובר בשתי חלופות לעריכת תיאומי מס, מכל מקום ובכל זמן ומבלי לצאת מהבית. חשוב לדעת כי האישורים שהופקו בשנת 2020 תקפים עד לתשלום משכורת פברואר או עד ל-13.3.2021, לפי המוקדם. והאישורים לגמלאים לשנת 2020 תקפים עד 13.5.2021.

תיאום מס מקוון תוך מיצוי זכויות לקבלת הקלות

המהפכה הדיגיטלית ברשות המסים תופסת תאוצה, לאחר תקופת הרצה קצרה הודיעה רשות המסים על פתיחתה של מערכת חדשה וידידותית לביצוע תיאום מס. המערכת מאפשרת לכול אחד לבצע בכל זמן, ממכשיר הסלולרי או במחשב, תיאום מס באופן מקוון לכל סוגי ההכנסות וההקלות, ללא הגבלה על מספר פעמים בשנה וללא תקרת הכנסה. מדובר במערכת המלווה צעד אחר צעד את המשתמש, מנחה כיצד לערוך תיאום מס ולממש זכויות מס. לאחר הזדהות וכניסה למערכת ועד לקבלת האישור נדרש לבצע 3 פעולות בלבד: להזין הכנסות, לבקש הקלות מס, לאשר את הסיכום. תיאום מס הוא אחד השירותים השכיחים ביותר שמעניקה הרשות. מתחילת שנת 2021 הפיקה הרשות  כ-925,000 אישורים, כ- 315,000 הופקו ביישום הקודם ו-610,000 הופקו באמצעות המשרדים. השקת המערכת החדשה  תייתר לחלוטין את הצורך להגיע למשרדים לקבלת שירות. המערכת  מאפשרת, בשלב דיווח ההכנסות, לערוך בו זמנית תיאום מס של עד 8 משלמים. ומציגה למגיש הבקשה את מגוון ההקלות שניתן לבקש ואף ממצה עבורו הקלות מס בכך שמסמנת עבורו את ההקלות הרלוונטיות אליו, לגביהן קיים מידע במאגרי הרשות לדוגמת נקודות זיכוי עבור ילדים או פטור ממס בשל נכות. 

בהקלות מס מסוימות כגון: הקלת מס ליישובים מוטבים או זיכוי בגין תרומות בהן יש צורך לצרף מסמכים, הבקשה תעבור לטיפול משרד השומה שיפיק את האישורים תוך 5 ימי עבודה, ומגיש הבקשה יעודכן במסרון או בדוא"ל לגבי התקדמות הטיפול. במרבית המקרים, בהם לא נדרש לצרף מסמכים, האישור לתיאום מס יתקבל מידית.

אודות משרדינו

משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות' הנו משרד רואה חשבון בתל אביב מנוסה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי  המשרד ממוקם בתל אביב ומספק שירותי ייעוץ מס לציבור השכירים ועצמאים כאחד בסוגיות הנוגעות לתיאומי מס והחזרי מס. אתר המשרד מהווה פלטפורמה עשירה של מאמרים ומידע מקצועי בסוגיות מס שונות ורלוונטיות לרוח התקופה וזוכה לאהדה גדולה מצד מבקריו.

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
office 10

עקרונות המיסוי בחברה משפחתית

חברה משפחתית – פתח דבר עקרונות המיסוי בחברה משפחתית – מאת רואה חשבון אמנון בן שושן. אחד מסוגי התאגידים השיתופיים הנפוצים בישראל, הוא התאגדות של

צרו קשר

אתם מוזמנים ליצור קשר או להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן