תכנוני מס בשנת 2024

תכנוני מס בשנת 2024

תכנון מס – פתח דבר

ניהול פיננסי נכון בחיי היום יום בבית ובעסק שלנו יכול להביא לרווחה ולצמצום משמעותי במסים. תכנון מס הנו חלק בלתי נפרד ממנו ומטרתו להפחית את חבות המס באופן חוקי.
זכותו של נישום לתכנון מוכרת ברוב שיטות המס בעולם, כולל גם על פי שיטת המס הישראלית. זכות זו הוכרה כזכות לגיטימית על ידי שופט בית המשפט העליון, השופט מאיר שמגר, שטען כי: "עצם העובדה כי צדדים בחרו במבנה משפטי דל מסים אינה מצביעה כי המבנה כי המבנה מלאכותי או בדוי. זכותם ואף חובתם של מומחים בענייני מסים לתכנן עסקאות משפטיות כך שלא תהיינה עתירות מס". מקרה אחר שבו דן בית המשפט העליון בנושא מס, היה בפסק הדין בעניין פרומדיקו, שם הבחינה השופטת פרוקצ'יה בין "התחמקות ממס" שאסורה על פי החוק לבין תכנון לגיטימי. על מנת שתכנון יהיה לגיטימי נדרשת מהות כלכלית אמתית לפעולה המבוצעת. עסקה שכל מטרתה היא הפחתת מס ומנוגדת לכל היגיון כלכלי הנה עסקה מלכותית.

תכנון מס מקצועי – מיומנות נותן השירות

כדי למקסם את מלוא הטבות המס נדרש ידע מקצועי, כתיבה, ואינטגרציה בין תחומי המס השונים, לרבות הכרות טובה עם התקינה החשבונאית.
תכנון מקצועי מתחיל בבחינת דרכי הפעולה השונות המתאפשרות על פי חוק, אשר יובילו לחבות מס נמוכה ולתוצאות מס טובות יותר עבור העסק.
ניהול מס בליווי פיננסי של איש מקצוע מוסמך, יכול למנוע טעויות מול רשויות המס העלולות להוביל לקנסות ולסנקציות.
תכנון נדרש במגוון מצבים החל מתהליך פתיחת חברה בארץ או הקמת חברה בחו"ל,  דרך הגשת דוחות כספיים וכלה בסוגיות מס בנושאים של מיזוגים, עסקאות רכש, מקרקעין והעסקת עובדים.

רשימת תכנוני מס חייבים בדיווח לרשויות המס

בחודש דצמבר 2006 , פורסמו תקנות ובהן רשימה של תכנוני מס החייבים בדיווח בתחומי מס ההכנסה, מיסוי מקרקעין ומע"מ.
רשימת "תכנוני מס החייבים בדיווח" לרשויות המס נקבעה בתקנות מס הכנסה ובתקנות מס ערך מוסף. לידתן של התקנות הללו, בתיקון מספר 147 לפקודת מס הכנסה, שבו הוסף לפקודת מס הכנסה סעיף 131 (ז), הקובע כי שר האוצר רשאי, באישור ועדת הכספים של הכנסת, לקבוע פעולות שהן תכנון החייב בדיווח, את אופן הדיווח ואת היקפו. עוד נקבע בפקודת מס הכנסה, בחוק מיסוי מקרקעין ובחוק מע"מ, כי במקרים בהם תחול תוספת מס בעקבות ביקורת שומה, כתוצאה מהפחתת מס שנבעה מתכנון המנוי ברשימה, ונקבע לגביו בשומה סופית כי הוא בגדר עסקה מלאכותית, או באם הנישום לא דיווח על פעולה החייבת בדיווח, יוטלו על הנישום קנסות גירעון מיוחדים בשיעור של 30% מגובה המס שנחסך, בנוסף לתשלום המס שבו יחויב הנישום.

יש לציין כי לא כל פעולה הכלולה ברשימה משמעותה שרואים בה תכנון שאינו לגיטימי, אלא שהיא חייבת כאמור, בדיווח.
באם בוצעה פעולה הכלולה ברשימה, חובה לצרף לדוח המס השנתי טופס 1213 שכותרתו "הודעה על פעולות שהן תכנון חייב בדיווח- מס הכנסה".
אם לא בוצעה פעולה החייבת בדיווח, יש להצהיר על כך בטופס 1214 (חברות) או טופס 1301 (יחידים). 

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
רואה חשבון

קיזוז הפסד שוטף או מועבר מעסק

תוכן עניינים:1 קיזוז הפסדים מעסק – פתח דבר2 כללי קיזוז הפסד שוטף והפסד מועבר מעסק3 קיזוז הפסד שוטף מעסק או הפסד מועבר – תכנון מס4

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן