רילוקיישן לאנגליה/לונדון (בריטניה) – היבטי מיסוי ישראלי ובריטי

רילוקיישן לאנגליה/לונדון (בריטניה) – היבטי מיסוי ישראלי ובריטי

רילוקיישן לאנגליה / לונדון (בריטניה) – היבטי מיסוי ישראלי ובריטי

רילוקיישן לאנגליה (בריטניה)  – היבטי מיסוי אנגלי (בריטי) – מאת רואה חשבון אמנון בן שושן.

תושב ישראל, שביצע רילוקיישן לאנגליה, ייחשב תושב ישראל לצורכי מס, כל עוד לא דיווח על מועד ניתוק תושבותו לרשויות המס בישראל. כתושב ישראל יחויב בדיווח על הכנסותיו (לרבות הכנסותיו מחו"ל) ותשלום מס במדינת ישראל. מנגד, במעמד תושב חוץ, ייתכן ויהיה פטור מדיווח על הכנסותיו לרשויות המס בישראל. לתהליך הרילוקיישן קיימות השלכות מיסוי על תושב ישראל ובני משפחתו, והעיקרית שבהן היא חבות דיווח ותשלום המס על ההכנסות שהופקו בחו"ל הן לרשויות המס באנגליה והן לרשות המסים בישראל. 

השלכות המיסוי במהלך רילוקיישן לאנגליה / לונדון 

רילוקיישן חלקי לאנגליה

כאשר מדובר במעבר ארעי לבריטניה לתקופה קצובה, הנישום לרוב שומר על מעמדו כ"תושב ישראל" לצורכי מס. בחינת התושבות נעשית על פי דיניה הפנימיים של כל אחת מהמדינות. היה והנישום מקיים "תושבות" בשתי המדינות גם יחד, תוכרע התושבות על פי כללי "שובר שוויון" שבאמנה. שיטת המיסוי בישראל היא פרסונלית. ע"פ שיטת מיסוי זו, כל תושב ישראל מחויב בדיווח על הכנסותיו בין אם הופקו בישראל ובין אם הופקו מחוצה לה. כאשר השהייה באנגליה היא ארעית לצורך עבודה תחת מעסיק אנגלי, זכות המיסוי הראשונית על ההכנסות ממשכורת שתתקבלנה מהמעסיק המקומי תהיה לרוב לרשות המסים הבריטית ולישראל תהא זכות מיסוי שיורית.

העיקרון נקבע בסעיף 13(1) לאמנה בין ישראל לבריטניה ובה הוסדר כי מדינת המקור (שבה הופקו ההכנסות) היא בעלת זכות ראשונית למיסוי הכנסה ממשכורת קרי, לאנגליה תהא זכות להטיל מס על משכורתו של תושב ישראל רק בגין עבודה המבוצעת באנגליה (ובכפוף להתקיימות התנאים הנוספים המנויים בסעיף 13(2). מאחר ועסקינן בתושב ישראל, ההכנסות תהיינה חייבות בשיעורי המס הרגילים החלים על יחיד תושב ישראל ובחישוב המס על ההכנסה החייבת, זכאי הנישום לקבל נקודות זיכוי מהמס בישראל, ניכוי הוצאות שהייה בחו"ל וזיכוי בגין המס שישולם באנגליה.

תקנות מס הכנסה – ניכוי הוצאות מחייה

התקנות מאפשרות לתושבי ישראל לנכות הוצאות שהייה ואחרות אשר הוצאו בייצור הכנסותיכם כגון טיסות, דיור, שכר לימוד ילדים, טיפול רפואי וחופשות מולדת, אך אי ידיעת מלוא הזכויות והכרת הדין על בוריו, יכולה לגרור תאונות מס ולכן רצוי מאוד להיוועץ  עם רואה חשבון מומחה במיסוי רילוקיישן. 

אחד מהמקרים הרבים שיצא למשרדנו לטפל הוא בפנייה של תושב ישראל שהיגר עם משפחתו לאנגליה, אך הניח שאינו נדרש להודיע לרשויות המס על תהליך ההגירה ולכן לא פעל כלל מול רשויות המס בנושא. לא עבר זמן רב עד שהוצאה עבורו דרישה מפקיד שומה באמצעות טופס 5328 להצהיר על הכנסותיו שהפיק בחו"ל. מאחר ומבחינה טכנית לא יכול היה לדעת על דרישה זו, צבר חובות כבדים וקנסות של עשרות אלפי שקלים במס הכנסה. לאחר שקיבלנו את פנייתו, הגשנו בקשה לפקיד שומה לדון שנית בעניינו.

לאחר תכנון מס ועבודה מאומצת, הגשנו עבורו דו"ח מס בצרוף בקשה לניתוק תושבות רטרואקטיבי מול הרשויות בישראל, הצלחנו לבטל את החוב שצבר ולזכותו בהחזר מס של כ- 25,500 שקלים בגין שנת הניתוק. המלצתנו היא להסדיר את חובת הדיווח ותשלום המס מבעוד מועד. אי דיווח על ההכנסות מהווה עבירה פלילית על כל המשתמע מכך ויכלול לגרור חובות כבדים ברשויות המס. 

רילוקיישן מלא לאנגליה (ניתוק תושבות)

תכנית העבודה מול רשות המסים תלויה במידה רבה בכוונות הסובייקטיביות של הרילוקיישנר. במידה והתגבשה אצלכם החלטה להעתיק את מרכז החיים למספר שנים ארוכות או להגר לאנגליה, נדרש להתחיל בהכנה לקראת ניתוק תושבות מישראל הן לצורכי מס והן לצורכי ביטוח לאומי אחרת תיתכן חשיפת מס הכנסה וכפל תשלום דמי ביטוח לאומי. שהות בחו"ל מעל 183 ימים מהווה חזקה בדין הפנימי בישראל בתהליך ניתוק תושבות מס, אך היא אינה מספיקה. ע"פ פקודת מס הכנסה ופסיקות רבות של בתי המשפט בנושא, נקבע כי על מנת שתוכלו לקבל הכרה במעמד "תושב חוץ", יש לנקוט בפעולות משמעותיות בטרם היציאה מישראל וכן לאורך כל השהיה באנגליה, שיוכיחו מעבר לכל ספק שהייתה כוונת ניתוק תושבות מישראל. כאשר נישום מחליט לבצע עיתוק מלא מישראל לחו"ל, הכולל ניתוק תושבות מישראל, לכאורה הוא פטור ממס הכנסה על הכנסותיו מחו"ל החל ממועד ניתוק התושבות, אך רשות המסים אינה מכירה בקלות בניתוק מידי, ולכן תוקנה פקודת מס הכנסה שקובעת רטרואקטיבית משנת המס 2016, חובת דיווח מורחבת על יחידים שיוצאים לרילוקשיין לחו"ל.

עד תיקון 223 לפקודת מס הכנסה, יחידים שעזבו את ישראל, יכלו לנקוט בעמדה של אי דיווח לרשויות המס על מועד העזיבה מישראל ולדחות את הטיפול עד לחזרה לישראל. השינוי בעקבות התיקון, מעלה את סוגיית התושבות גם בשנים לאחר העזיבה ומחייב את תושבי ישראל לספק מידע מידי שנה לרשויות המס.

חשוב לזכור כי מעבר למעמד "תושבות בריטית לצורכי מס", יתכן ויוציא אתכם מרשת המס הישראלית, אך מעמד זה יחייב אתכם לשלם מס בבריטניה על הכנסותיכם הכלל עולמיות. המס הגבוה שמוטל באנגליה על הכנסות רגילות מביא למסקנה שלא תמיד כדאי לטעון מיד לניתוק התושבות שלו לצורכי מס מישראל ולעתים משתלם יותר לנסות ולשמר את התושבות הישראלית במקום תושבות אנגלית.

השלכות ניתוק תושבות מס ישראלית ומעבר למעמד "תושב מס" בריטי

טיפ ראשון. הכירו את דיני המיסוי בבריטניה 

שנת מס

שנת המס בבריטניה (אנגליה/לונדון) מתחילה ביום 6 באפריל ומסתיימת ביום  5 באפריל של השנה העוקבת, לעומת זאת בישראל שנת המס הנה קלנדרית מה- 1.1 ועד ה-31.12 ועל כן סיכוי גבוה שבשנת המס הראשונה של המעבר או בשנת החזרה לישראל, תידרשו בהתאמות (על בסיס יחס) של ההכנסות משכר עבודה שהופקו באנגליה לצורך הדיווח בדוח המס הישראלי. 

תושבות מס

מעמד התושבות בבריטניה, המוכר כ-Domicile, הוא מושג משפטי חשוב שמשפיע על חבות המס של אדם ועל תחולת דיני המיסוי בנוגע להכנסותיו ורכושו. המעמד קובע את זיקתו של האדם למדינה מסוימת ונבחן בקפידה על ידי רשויות המס הבריטיות (HMRC). ישנה הבחנה ברורה בין תושב בעל דומיסיל בבריטניה לבין מי שאינו נחשב לתושב (Non-Domicile). שינויים מהותיים בתחום זה מתוכננים להיכנס לתוקף בשנים הקרובות, מה שמעצים את חשיבות הנושא. על פי דיני המס בבריטניה, מקום מושבו של אדם נקבע על פי המקום שבו נמצא ביתו הקבוע. כדי לזכות במעמד Non-Domicile, על היחיד להציג ראיות חד-משמעיות לכך שאין בכוונתו להתגורר בבריטניה באופן קבוע. אחרת, רשות המסים הבריטית עשויה לטעון כי מרכז חייו ומקום מושבו הוא בבריטניה.

בהתחשב ביתרונות המס המשמעותיים הנובעים ממעמד Non-Domicile, ה-HMRC בוחנת בקפידה את שאלת מקום המושב של כל מי שטוען למעמד זה. הבחינה מתבצעת בעיקר כאשר היחיד שוהה בבריטניה תקופה ממושכת, אך אינו מצליח להציג ראיות ברורות המעידות על כוונתו לעזוב את המדינה. על מנת לשמור על מעמד Non-Domicile, על היחיד להציג הוכחות ברורות ל-HMRC המצביעות על כוונתו לעזוב את בריטניה.

מעמד Resident Non-Domicile (רזידנט נון-דומיסייל)

מעמד Resident Non-Domicile (או בקיצור RND) הוא סטטוס מיסוי ייחודי בבריטניה, שנועד להקל על יחידים שאינם בעלי זיקה עמוקה וברורה לבריטניה (Non-Domiciled), אך גרים בה (Residents). מעמד זה מעניק יתרונות מס ייחודיים, בעיקר ביחס להכנסות ורווחים שנוצרו מחוץ לבריטניה.

המשטר הנוכחי:

  1. פטור ממס על הכנסות מחוץ לבריטניה: יחידים בעלי מעמד RND זכאים לפטור ממס על הכנסות ורווחי הון שנוצרו מחוץ לבריטניה, בתנאי שלא הועברו פיזית לבריטניה (Remittance Basis).
  2. תוקף ההטבה: ההטבה ניתנת למשך 15 שנים מרגע קבלת המעמד, בהתאם לחוקי המס הבריטיים.
  3. מטרת המשטר: לעודד הגירה של משקיעים, אנשי עסקים, ובעלי הון לבריטניה, תוך שמירה על חוסר התערבות בהכנסותיהם מחוץ למדינה.

השינויים הצפויים (החל מאפריל 2025):

  1. ביטול המשטר הקיים: מעמד Resident Non-Domicile יבוטל, וההטבות הנוכחיות, כמו פטור ממס למשך 15 שנים, יוסרו.
  2. יחידים שיעברו להתגורר בבריטניה יקבלו פטור ממס על הכנסות ורווחים שמחוץ למדינה למשך 4 שנים בלבד, גם אם הכנסות אלה יועברו לבריטניה. לאחר תום 4 השנים, יחויבו היחידים במס מלא על הכנסותיהם העולמיות, כמו תושבים רגילים.
  3. מס ירושה: יחידים הנמצאים תחת המשטר החדש יחויבו בתשלום מס ירושה בריטי על נכסיהם העולמיים, בניגוד למצב הקיים.

מסים על הכנסה אישית (2024-2025)

מס הכנסה בבריטניה מוטל בשיעורים מדורגים בהתאם לרמות ההכנסה, כאשר שיעורי מס גבוהים יותר חלים על הכנסות גבוהות יותר. החיוב במס חל על סך ההכנסות מכל המקורות (עבודה והשקעות), בניכוי קצבאות וזיכויים מסוימים. הפטור האישי הבסיסי (Personal Allowance) עומד על 12,570 פאונד לשנת המס 2024/25. להלן מדרגות מס ההכנסה המעודכנות לשנת המס 2024/2025 עבור תושבי אנגליה, ויילס וצפון אירלנד:

  • פטור אישי (Personal Allowance): עד £12,570 – מס בשיעור 0%.
  • שיעור בסיסי (Basic Rate): £12,571 עד £50,270 – מס בשיעור 20%.
  • שיעור גבוה (Higher Rate): £50,271 עד £125,140 – מס בשיעור 40%.
  • שיעור נוסף (Additional Rate): מעל £125,140 – מס בשיעור 45%.

מס רווחי הון Capital gains tax (CGT)

מיסוי רווחי הון בבריטניה חל על רווחים ממכירת נכסים והשקעות, והוא מוטל גם על תושבי בריטניה וגם על יחידים בעלי מעמד Non-Domicile בתנאים מסוימים. תושבי בריטניה מחויבים לדווח ולשלם מס רווחי הון על כלל רווחיהם, הן מבריטניה והן מחו"ל, בהתאם לשיעורי המס המעודכנים. החל מ-30 באוקטובר 2024, שיעור המס על רווחי הון עד 37,500 פאונד עומד על 18%, ועל רווחים מעבר לסכום זה שיעור המס הוא 24%. יחידים בעלי מעמד Non-Domicile מחויבים במס על רווחים ממכירת נכסים בבריטניה, ללא קשר למקום מושבם או העברת הכספים. לעומת זאת, רווחים מנכסים שמקורם מחוץ לבריטניה יחויבו במס רק אם הכספים יועברו בפועל לבריטניה, בהתאם למנגנון Remittance Basis. מנגנון זה מעניק הקלה משמעותית ליחידים שאינם מעוניינים להעביר רווחים מחוץ לבריטניה, אך אם הכספים מועברים למדינה, יחול עליהם מס רווחי הון בשיעורים הרלוונטיים. 

מס ירושה IHT

ישראלים שמהגרים לאנגליה או משקיעים בה צריכים להיות ערים למס הירושה (inheritance tax). על פי הדין האנגלי, אדם שנחשב על פי החוק Domicile חייב במס ירושה בשיעור משווי הנכסים, כפוף למספר פטורים בחוק. יחידים במעמד Non Domicile מחויבים ל-IHT רק על העברות של נכסים או נכסים בבריטניה הממוקמים בבריטניה עם מותם, כולל נכסי מגורים בבריטניה. החל מאפריל 2025 יחול מס ירושה על יחידים במסגרת המשטר החדש.

משרדינו מקיים שיתופי פעולה עסקיים עם רואי חשבון מוסמכים באנגליה על מנת לספק למבקשי הייעוץ ליווי מלא בכל היבטי המיסוי ואף סיוע בהגשת דוחות מס לרשות המס הבריטית.

טיפ שני. צמצמו את נטל מס היציאה

כאשר יש כוונה להגר לאנגליה, חשוב לקחת במכלול השיקולים גם את מס היציאה ע"פ פקודת מס הכנסה. מס יציאה נועד לתת מענה למצב בו תושב ישראל אשר מחזיק בנכס מחוץ לגבולות ישראל, מהגר למדינה זרה ומשנה מעמדו ל"תושב חוץ". מטרת מס ההגירה למסות את הרווח אשר נצמח מן הנכס עד למועד ניתוק התושבות ממדינת ישראל. ניתן לשלם את המס במועד ניתוק התושבות כאילו נמכר הנכס בהתאם לשווי השוק שלו, או לחלופין לא לשלם את המס במועד הניתוק, אלא במועד המימוש בפועל ואז ישולם המס על חלק רווח ההון הראלי בהתאם לתקופת ההחזקה בנכס כתושב ישראל- כאשר רווח ההון יחושב לגבי כל תקופת ההחזקה בנכס (לרבות כתושב חוץ). קיימות אלטרנטיבות רבות לצמצום המס. כאשר במועד ניתוק התושבות שווי הנכס הוא אפסי, וישנה היתכנות לעלייה בשוויו או כאשר מעוניינים להסיט את הרווח למדינת התושבות החדשה שבה חל שיעור מס רווח נמוך יותר כמו בבריטניה, יש כדאיות לדווח על "המכירה הרעיונית" ולשלם את מס היציאה במועד ניתוק התושבות. 

טיפ שלישי. הכירו את זכויותכם מכוח האמנה לביטוח סוציאלי עם בריטניה 

יושם לב כי תושב ישראל חייב בדמי ביטוח לאומי ובדמי ביטוח בריאות גם אם הוא שוהה זמנית מחוץ לישראל, בוודאי אם הופקו הכנסות מחוץ לישראל. חבות זו מקימה לו גם זכות ליהנות מגמלאות הביטוח הלאומי וסל שירותי בריאות. דמי הביטוח הלאומי וביטוח בריאות הם תשלומי חובה עבור כל תושב ישראל. כל עוד יחיד נחשב תושב ישראל בביטוח לאומי, עליו להמשיך ולשלם ביטוח לאומי בישראל, גם אם הוא מתגורר ומועסק במדינה אחרת. מכיוון שבין ישראל לבריטניה, קיימת אמנת ביטוח סוציאלי, הרי זכויותיו של המבוטח ייקבעו לפי אמנה זו. כתושב ישראל יהיה זכאי לפטור מתשלום דמי ביטוח לאומי, אך יהיה חייב בתשלום דמי בריאות, בשתי המדינות, על ההכנסות שיופקו בגבולות בריטניה. כל עוד המעמד בביטוח לאומי לא יוסדר, תידרשו בתשלום דמי בריאות בישראל ויתכן מצב לכפל תשלום דמי בריאות בשתי המדינות. כדי להימנע מתשלום כפל מס, כאשר ישנה כוונה להגר לבריטניה, יש לפעול מבעוד מועד מול ביטוח לאומי ולהצהיר את הכוונה להגר לחו"ל. אבל חשוב לזכור שביטול התושבות לצורכי ביטוח לאומי גם טומנת בחובה חסרונות רבים. ניתוק תושבות לצורכי ביטוח לאומי לאחר ההגירה לאנגליה מיתרת את האמנה מאחר ולא תהייה כלל חבות ביטוח לאומי בישראל (גם לא סכום מינימלי). גם בנושא ביטוח לאומי, משרדינו נותן מענה מקצועי ומקיף.

טיפ רביעי. בידקו זכאותכם להחזר מס בשנת המעבר לאנגליה

ב- 75% מהמקרים שנבדקו על ידינו, ישנה זכאות להחזר מס בשנה שבה נותקה התושבות. על קצה המזלג- שיטת חישוב המס של מערכות השכר בישראל היא בראייה שנתית בהנחה שתעבדו לאורך כל שנת המס באופן מלא בלי "הפתעות", כך שאם עבדתם חלק מהשנה, כנראה שאתם זכאים להחזר מס. זכרו- קיימת זכות לכל אדם ששילם מס ביתר להגיש דוח תוך 6 שנים ולבקש את החזר של המס ששולם ביתר. דאגו לברר נקודה זו מול מומחה המס. 

טיפ חמישי. שמרו מסמכים מבססי ניתוק

תהליך ניתוק תושבות מחייב שמירה של מסמכים לצורך ביסוס הפוזיצייה מול הרשויות בישראל. המלצתנו היא לשמור ולתעד את כל המסמכים שמבססים עמדה לניתוק תושבות. רצוי לשמור תיעוד של טיסות לחו"ל, הסכמי עבודה עם המעסיק בחו"ל, הסכמי שכירות לטווח ארוך או רכישת דירה מגורים בחו"ל, עלויות התאמת של הדירה בחו"ל לשימוש אישי, מסמכי פתיחת חשבון בנק בחו"ל, תשלומים עבור מוסדות חינוך, רכישה או השכרת רכב, קשירת קשר ופעילות חברתית בארגונים ומוסדות בחו"ל, חברות בקהילה השכונתית, טיפולים רפואיים שמומנו על ידכם או שמומנו באמצעות ביטוח רפואי פרטי ואישור תושבות לצורכי מס באנגליה- כל אלה יכולים להכריע את הכף במקרה של דיון במס הכנסה. מסמכים אלו יהוו בעתיד הוכחה ויבססו את עמדתכם. שמירת המסמכים הכרחית גם לנסיבות בהן יוחלט שמועד הניתוק בפועל התרחש מספר חודשים לאחר "העלייה למטוס", אז תינתן לכם האפשרות לנכות את אותן הוצאות שהייה בחו"ל בחישוב המס בישראל. חשוב מאוד.

טיפ שישי. היערכות מיסויית בקשר להקצאות RSUs ישראליות

עובדים שמתכננים מעבר לחו"ל ובבעלותם נכסים הוניים מסוג RSUs שהוענקו להם בישראל, צריכים להיות מודעים להפרשי העיתוי באירועי המס שחלים על  RSUs בין ישראל ובריטניה.

בבריטניה, יחידות מניות חסומות (Restricted Stock Units – RSUs) ממוסות כהכנסה מעבודה במועד ההבשלה (vesting). במועד זה, שווי המניות נחשב כהכנסה חייבת במס הכנסה וביטוח לאומי (National Insurance Contributions – NIC). שיעור המס נקבע בהתאם למדרגת המס האישית של העובד, שיכולה להגיע עד ל-45% עבור הכנסה גבוהה. לאחר ההבשלה, כאשר העובד מחזיק במניות, כל עליית ערך נוספת ממועד ההבשלה ועד למכירה בפועל תיחשב כרווח הון. רווח זה יחויב במס רווחי הון בשיעור של 18% עד 24%, בהתאם להכנסה הכוללת של הנישום.

יש חשיבות עליונה בהיערכות מיסויית בטרם היציאה לחו"ל. כחלק מתהליך הייעוץ, נערוך עבורכם בדיקה מקיפה של כל ההקצאות שהתקבלו בישראל (מועדי הקצאה, מספר הסדרות שהתקבלו, כמויות, עלויות, תקופת חסימה, מועד הבשלה), נעיין בהסכמים ותכנית ההקצאות, נבין מהו מסלול המיסוי שבחר עבורכם המעסיק בישראל (סעיף 102 עם נאמן או ללא), נבחן אם קיים הסדר מיסוי מיוחד (רולינג), נחקור אודות החברה המקצה והאם מדובר בחברה רב לאומית, נבין מה עתיד להיות מעמד התושבות שלכם בשתי המדינות ונבנה עבורכם את תוכנית העבודה האידיאלית המפרטת את כל הפעולות המומלצות שעליכם לבצע על מנת שתוכלו למקסם את החיסכון בתשלומי המסים. לשיקולכם ניתן אף לבחור בתוכנית עבודה שתגובה בסימולצית מס וביטוח לאומי בשתי המדינות.

טיפ שביעי. הכירו את אמנת המס בין ישראל לבריטניה

בריטניה היא מדינה שחתומה על אמנת מס עם מדינת ישראל. האמנה עוסקת באופן המיסוי ובחלוקתו בין המדינות, וקובעת איזו מדינה בעלת זכות מיסוי ראשונית ואיזו שיורית. כל זמן (בתהליך ההגירה) ששמרתם על מעמד תושבות ישראלית והפקתם הכנסות בגבולות בריטניה, תידרשו, לרוב, בתשלום מס לרשויות המס באנגליה על ההכנסה שהפקתם בגבולות אנגליה ובמקרה הצורך גם בהשלמת המס בישראל מתוקף היותכם תושבי ישראל.  בינואר 2020, נכנסו לתוקף הכללים החדשים של פרוטוקול חדש אשר החליף את הפרוטוקול משנת 1970 ומתקן את אמנת המס שבין ישראל לבריטניה משנת 1962. ההוראות החדשות בפרוטוקול שוללות מפורשות את תחולת ההטבות מכוח האמנה מישראלים שהגרו לאנגליה שבבעלותם נכסים או חברות בישראל ובחרו להיחשב כ- Resident Non Domiciled המעניק להם פטור ממס בבריטניה על הכנסות שהופקו מחוץ לבריטניה (כל עוד הכספים לא הוכנסו לגבולות בריטניה). נציין שעל פי הדין בבריטניה, יחיד יכול לבחור ש*לא* להחיל על עצמו את משטר ה- Non Domiciled  בשנה פלונית כדי ליהנות מהטבות האמנה באותה שנה, במחיר של חבות במס על בסיס כלל עולמי בבריטניה בשנת מס זו. 

אילו שירותי ייעוץ תקבלו במסגרת ליווי משרדינו בעת מעבר לאנגליה

קבלת ייעוץ מס לאחר בחינה וניתוח מעמיק של נתונים ומידע אישי שתמסרו באמצעות שאלון. בייעוץ המורחב, תיבנה עבורכם תכנית עבודה מסודרת ומותאמת מול רשויות המס וביטוח לאומי בישראל אגב תהליך הרילוקיישן לאנגליה או ההגירה לאנגליה וזאת לצורך והיערכות כלכלית. 

  • במסגרת תכנית העבודה, תיבחן הכדאיות/היתכנות בהגשת בקשה לניתוק תושבות מישראל לצורכי מס וביטוח לאומי מול הכדאיות בשמירה על מעמד תושבות ישראלית והתרת הוצאות מחייה שהוצאו בחו"ל.
  • תתקיים שיחת ייעוץ מס מקיפה בנוגע לחשיפות המס והשלכות המעבר לבריטניה על מעמד "תושבות המס" וחובת הגשת דוחות מס.
  • תכנון מס בקשר לכל סוגי ההכנסות שהופקו או נצמחו בישראל או בחו"ל, לרבות: הכנסות משכר עבודה תחת מעסיק ישראלי או מעסיק זר (כולל דיון בסוגיות מס אגב הקצאות של אופציות מסוג ESOP או SAR, מניות ותגמולי הון אחרים מסוג ESPP, RSU's) ; הכנסות מנדל"ן; מלגות פוסט – דוק; קצבאות; פעילות בשוק ההון; הכנסות מקריפטו; הכנסות מפעילות עסקית כעצמאי והכנסות במסגרת פעילות חברה.
  • תינתן סקירה כללית בקשר לדיני המיסוי החלים בבריטניה. 
  • לא פחות חשוב – תקבל מידע על השלכות המעבר על מעמד התושבות בביטוח לאומי והזכאות להמשך קבלת קצבאות. 
  • תתבצע סימולציית מס וביטוח לאומי משוערים בשנת המעבר לבריטניה. 
  • תותווה בפניכם הדרך המושכלת להתנהלות נכונה מול רשות המסים וביטוח לאומי.
  • במידת הצורך, נספק ייצוג מול רשויות המס בישראל ונגיש עבורכם דיווחים לרשויות המס.

 

שאלות נפוצות ותשובות בנושא רילוקיישן לאנגליה או הגירה לאנגליה (בריטניה)

תושבות קבע (PR) בבריטניה מאפשרת לחיות, לעבוד וללמוד בבריטניה ללא הגבלת זמן וללא צורך בהגשת בקשה לויזה. ניתן לקבל תושבות קבע מכוח קשר משפחתי עם אזרח בריטי או באמצעות היתר עבודה או הפעלת עסק בבריטניה. דרכים נוספות לקבל תושבות קבע מיועדות למבקשי מקלט או פליטים. אחת הדרישות המרכזיות לתושבות קבע בבריטניה היא, מגורים רציפים בבריטניה למשך 5 שנים לפחות. עם זאת, משך הזמן הנדרש לקבלת סטטוס תושבות קבע בבריטניה תלוי בסוג הויזה לבריטניה: אשרת משפחה: 5 שנים. אשרת עבודה: 5 שנים. ויזת עסקים: 3 עד 5 שנים. מגורים בבריטניה לתקופה של 10 שנים. 

תושבות קבע (PR) בבריטניה מאפשרת למהגרים לחיות, לעבוד וללמוד במדינה ללא הגבלת זמן. תושבות קבע אינה מעניקה אזרחות בריטית, כלומר לתושבי קבע אין דרכון בריטי והם אינם יכולים להצביע ואינם יכולים לכהן בתפקידים ציבוריים. עם זאת, זהו המסלול לקבלת אזרחות בבריטניה.

דרכון או תעודת נסיעה בתוקף. דפי בנק המבססים יכולת מימון ימי השהייה בבריטניה, הוכחה שמדובר במטרת ביקור. עדות לכך שתעזוב את בריטניה בתום הביקור. 

כדי להיות זכאי לויזה עבודה, נדרש לעבוד עבור מעסיק בריטי מאושר על ידי משרד הפנים, ולהחזיק  'תעודת חסות' (CoS) מהמעסיק המפרטת מידע אודות התפקיד שהוצע לך בבריטניה. 

בעלי מעמד נון-דום הם אנשים החיים בבריטניה אך מחזיקים בבית קבע במדינה מחוץ לבריטניה. במעמד נון-דום ניתן לבחור לא לשלם מסים על הכנסה ורווחי הון שנצמחו או הופקו מחוץ לבריטניה למשך 15 שנה ממועד ההגעה לבריטניה. הפטור ממס יינתן כל עוד הכספים לא הוכנסו לגבולות בריטניה (דחיית מס). 

מעמד non-domiciled מזכה בפטור ממס על מקורות ההכנסה מחוץ לבריטניה עד להעברתן לחשבון בנק בבריטניה. 

אם אתה במעמד non-domiciled בבריטניה, פנסיה ישראלית שתימשך ממוסד פיננסי בישראל לא תמוסה בבריטניה כל עוד לא העברת את הכספים לחשבון בריטי. ביתר המקרים, יש לבחון את ההקלות מכוח אמנת המס בין ישראל לבריטניה. 

אם אתם לקראת או במהלך רילוקיישן או הגירה לבריטניה ומעוניינים לנתק תושבות מס ישראלית, חשוב מאוד לשמור ולתעד את כל המסמכים, שיבססו את עמדתכם כתושבי חוץ ויכריעו את הכף במקרה של דיון במס הכנסה. שמירת המסמכים הכרחית גם בנסיבות בהן מועד הניתוק שלכם בפועל התרחש מספר חודשים לאחר "העלייה למטוס", אז תינתן לכם האפשרות לנכות הוצאות שהייה בבריטניה ולהקטין את ההכנסה החייבת בעת חישוב המס בישראל. 

אודות משרדינו

הצורך בבחינת סוגיות תושבות וניתוק תושבות לפי דיני המס  וחוק ביטוח לאומי במהלך רילוקיישן, משמעותי עבור תושבי ישראל השוהים בחו"ל מפאת השלכות המיסוי הנלוות לכך. ישראלים שיוצאים לרילוקיישן לבריטניה נדרשים לבחון את שיקולי מס הכנסה וביטוח לאומי במצב של שמירה על מעמד תושבות מס ישראלית מול הכדאיות של ניתוק תושבות מישראל. 

למשרדנו ידע ו- 16 שניות ניסיון בתחום בתחום מיסוי בינלאומי ובפרט מיסוי יחידים בעת רילוקיישן לאנגליה או הגירה לאנגליה. המשרד מספק כחלק מתהליך הייעוץ סל פתרונות מיסוי לתושבי ישראל החל ממועד היציאה מישראל ולאורך כל תקופת השהייה בחו"ל. שירותי המשרד בתחום מס הכנסה וביטוח לאומי כוללים בין היתר, ייעוץ מס לעובדים שכירים ישראלים ברילוקיישן (תחת מעסיקים זרים או מעסיקים תושבי ישראל), לתושבי ישראל בעלי השקעות בחו"ל, ליווי פעילות עסקית בחו"ל (עצמאיים בחו"ל), אקדמאים בחו"ל, ישראלים בשבתון שמפיקים הכנסות בחו"ל ("שבתוניסטים"), תושבים שמנהלים פעילות באמצעות חברות אנגליות, הגשת דוחות מס, כתיבת חוות דעת והגשת בקשות פרה- רולינג בסוגיות מורכבות, הסדרי מס מול רשויות המס וביטוח לאומי וייצוג בדיונים. למשרדנו שורה ארוכה של הצלחות בתחום שהניבו ללקוחות המשרד החזרי מס מהותיים ביותר. 

משרדינו מנוסה במיסוי רילוקיישן של ישראלים למדינות וערים באירופה (אנגליה, ויילס, סקוטלנד, אירלנד, פורטוגל, שווייץ, מינכן/ברלין/פרנקפוקט, אמסטרדם/אלקמאר/אוטרכט, לרנקה/פאפוס/לימסול, רומא/מילאנו/נאפולי/טורינו/ורונה, רומניה, בולגריה, צרפת, ספרד, יוון, אוקראינה, צ'כיה) רילוקיישן למדינות ביבשת אמריקה (ניו יורק/ג'רזי/קליפורניה/פלורידה/טקסס/מסצ'וסטס, מקסיקו, ארגנטינה, קוויבק/אונטריו/אלברטה/קולומביה הבריטית), אוסטרליה, ניו זילנד, מדינות המזרח (תאילנד, שנג'ן, סינגפור, יפן, הודו) ומדינות אפריקה. למשרדנו שורה ארוכה של הצלחות בתחום שהניבו בין היתר, ללקוחות החזרי מס מהותיים ביותר. המשרד נבחר למוביל בליווי ישראלים שיצאו לחו"ל למטרת הגירה ו/או רילוקיישן ומתן פתרונות בתחום מס הכנסה וביטוח לאומי. הכותב רו"ח בעל ידע רב בתחום המיסוי ומרצה במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום מיסוי בינלאומי ורילוקיישן בפרט.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

כותב המאמר - רואה חשבון אמנון בן שושן.

שותף ומייסד משרד רואה חשבון אמנון בן שושן ושות'. בעל תואר ראשון במנהל עסקים והתמחות בחשבונאות (BA) ותואר שני עם התמחות במסים (MBA). מומחה בתחום מיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי, מיסוי ישראלים ברילוקיישן והגירה למדינות ברחבי העולם, התמצאות באמנות המס ודיני המיסוי הזר, תושבים חוזרים ותיקים, השקעות נדל"ן בחו"ל, מטבעות דיגיטליים, תגמול הוני ממעביד מסוג אופציות ומניות מסוג RSUS ו-ESPP, מיסוי שוק ההון, גילוי מרצון, הקמת מבני מס בינלאומיים מורכבים ובפתרונות מיסוי בקשר עם פעילותם של ישראלים במדינות ברחבי העולם ותושבי חוץ בישראל וטיפול בהחזרי מס מורכבים.

רו"ח בן שושן בעל ניסיון בכתיבת חוות דעת מורכבות ומייצג יחד עם צוות המשרד נישומים רבים בדיונים מול רשות המסים וקבלת החלטות מיסוי (פרה- רולינג) בתחום מיסוי בינלאומי. אמנון אחראי לפרסומם של מאות כתבות ומאמרים בתחום המסים בעיתונות מקצועית, מרצה בכיר במוסדות אקדמיים בקורסים בתחום המסים, חשבי שכר ויועצי מס וכן מרצה בפורומים מקצועיים ובכנסים של חברות הייטק בנושא מיסוי תגמול הוני ממעביד.

טופס יצירת קשר עם רואה חשבון

מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

מעוניינים להתכתב אתנו? זמינים עבורכם גם בוואטסאפ

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

רישום לניוזלטר

אתם מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג לעדכן אתכם!

דילוג לתוכן